Sunday, December 16, 2012

dari sudut hati...

ini adalah perasaan yang lahir dari sudut hatiku yang paling dalam...
aku tidak pasti bila langkah ini akan menemui nokhtahnya tapi aku amat berharap sebelum ia tiba di penghujung perjalanan aku mampu membahagiakan sedikit insan yang aku sayang.
bila usia semakin meningkat, hati menjadi begitu rapuh dan amat mudah terasa. barangkali itulah yang pernah di rasai oleh aruah mak dulu. betul katanya, mungkin sebab aku tidak mempunyai anak jadi aku lambat memahami apa yang dirasainya.
kini walaupun tidak mempunyai cahayamata sendiri tetapi naluri seorang ibu sering hadir di dalam diriku terutama bila mengingati anak2 saudaraku. kadang2 terasa mereka sudah semakin jauh dari ku. barangkali kerana tuntutan masa dan kesibukan mengejar cita2 dan berkerja menjadikan aku kehilangan gurau senda dan hilai tawa mereka. kalaulah mereka dapat merasakan apa yang aku rasa sekarang...
aku ingin mereka menjadi seperti mereka 20 tahun lalu, boleh di ajak bergurau, berceloteh dan ada ketika bergaduh dengan ku. tapi itulah putaran hidup. aku harus menerima segalanya..
alangkah indahnya jika mereka menjadi begini selamanya.. satu harapan yang tidak munasabah samasekali.. aju,syafiq,apiz,ain, ina,esha,naim, adik yam dan sara - akan tercapaikan igauan ini sebelum aku pergi selamanya menutup mata?

No comments:

Post a Comment